konyak

Miről ismerszik meg a jó konyak?

Aki valóban minőségi változatot szeretne vásárolni, annak figyelnie kell néhány dologra, ha nem szeretne csalódni az üveg kibontása után. Mi alapján állapítható meg, hogy minőségi-e az adott konyak vagy sem?

Már az üveg is árulkodó lehet. Az átlag fogyasztónak az 5 éves érlelésű változatok is lényegében megfelelőnek, ízletesnek számítanak. Az ennél tovább érlelt konyakok már sokkal magasabb árkategóriába tartoznak és általában a gyűjtői körökben számítanak népszerűnek.

Jó minőségű konyakot a szupermarketek polcain és a hagyományos italboltokban is találhatunk. Az ár is árulkodó tényező lehet. Ha legalább 40%-al alacsonyabb, mint átlagos esetben, akkor szinte biztosan valami kétes eredetű szeszesital található az üvegben, viszont konyaknak semmiképp sem lehet nevezni.

Az sem túl bíztató, ha több keverékéből készült az adott ital. A fából készült parafadugó szintén a minőségre utal. Sőt, még a palackon található címke elhelyezése is árulkodó nyomokat hordoz magában. Nem lehet ferde és nem tartalmazhat ragasztónyomokat.