fekély a lábon

A fekély a lábon jelentkezhet először

Hogyha valakinek a lábfején, a boka táján, a nagy lábujja mögött vagy a lábai belső oldalán alakul ki kékes elszíneződés, kezdhet gyanakodni lábszárfekélyre, mert ezek a betegség tünetei. Mi a teendő, amikor a fekély a lábon megjelenik? Nos, semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni és elhanyagolni, mert nagyon súlyos következményei lehetnek! Tehát azonnali kezelést igényel a probléma, amit megkezdhetünk akár sebgyógyító és gyulladáscsökkentő gyógynövények alkalmazásával is.

Például jót tesz a kamilla, a körömvirág és az aloe vera. Ha a fekély a lábon megjelenik, akkor bevethető az almaecet, a kókusz- és a teafaolaj, illetve a méz is. Persze, amennyiben ezekkel nem érünk el eredményt, feltétlenül szakorvoshoz kell fordulni, mert a probléma magától nem fog megoldódni, legfeljebb csak súlyosbodni! A fekély a lábon nem játék, mihamarabbi kezelést igényel! Mivel sok esetben érszűkület miatt jelentkezik, ezért ajánlott ismerni ennek tüneteit. Ugyanakkor sokat tehetünk a lábaink egészségéért a mofetta fürdővel is.

Jellegzetesek, felismerhetőek a láb érszűkület jelei

De legfőképpen érezhetőek ezek a szimptómák, hiszen erős, görcsös fájdalom tapasztalható általában a lábikrában vagy a combban, ami pihentetés hatására oldódik. Elmondható azonban, hogy mire a láb érszűkület jelei fájdalmasan érezhetőek lesznek, a betegség már előrehaladott stádiumban van. Ezek a jelek a lábfejen is megmutatkozhatnak, kékes elszíneződések formájában, de nem ritka a hideg végtag sem.

A kórnak a súlyossági fokai a tünetmentességtől egészen a fekélyes seb kialakulásáig terjednek. A legsúlyosabb esetben az érintett végtag elvesztéséhez is vezethet, tehát nagyon komolyan kell venni. Legjobb lenne megelőzni a kialakulását, egészséges életmóddal, sok mozgással, a vércukorszint egészségesen tartásával, a dohányzásról való lemondással stb. Mert mire a láb érszűkület jelei előjönnek, már nagy a baj. A szén-dioxid gyógygázfürdővel sokat tehetünk a prevenció érdekében. Nem kell megvárni, amíg a láb érszűkület jelei kínokat okoznak, mert a mofetta fürdő ma már a betegek saját otthonában is elvégezhető.