Tissot óra

A Tissot óra gyártását övező nehézségek

A Tissot márka története egészen az 1800-as évek derekáig vezeti vissza a kíváncsi érdeklődőket. A kezdetben zsebórákat gyártó cég vezetője a folyamatos megújulás híve volt, így nem csoda, ha a karórák megjelenésével azonnal kapva-kapott az alkalmon és bevezette a köztudatba a Tissot óra csuklóra csatolható modelljeit is.

A svájci órakülönlegességek „élete” azonban nem volt fenékig tejfel, sőt, azt is kijelenthetjük, kész csoda, hogy a Tissot túlélte azokat a megpróbáltatásokat, amiket rámért a sors. A 30-as évek nagy pénzügyi válsága, a II. Világháború szörnyűségei mind rányomták a bélyegüket a Tissot óra gyártására és forgalmazására, sorra megakasztva a gördülékeny értékesítést.

A keleti óragyártó cégek elnyomása sem szolgált a javára a svájci cégnek, ám a Tissot óra bebizonyította, a minőséget nem lehet korlátozni vagy elpusztítani. Manapság a brand hatalmas népszerűségnek örvend, a márka múltjának részletes ismeretében pedig nyugodtan kijelenthetjük, megérdemelten sütkérezik a rajongók szeretetében.