utcai napelemes kandeláber

A utcai napelemes kandeláber rendkívül előnyös

Az energiatakarékos eszközök napjainkban nagyon közkedveltek. A napelemes közvilágítás bármelyik településen egyszerűen kivitelezhető. A kellékekkel kapcsolatban tudni kell, hogy akkumulátorral vannak ellátva, amik elraktározzák az energiát.

Egyáltalán nem függnek az elektromos hálózattól, így áramkimaradás esetén is tökéletesen teszik a dolgukat. Az akkuk tartókeretben helyezkednek el, speciális szigetelésben. A művelet minden alkalommal az oszlopok lerakásával kezdődik. Az utcai napelemes kandeláber parkok, terek, illetve turisztikai területek esetében tökéletes alternatíva. Ezeken a helyeken a hálózati kábelek telepítése bonyolult. A termékek arra is képesek, hogy 7-10 napra tárolják az energiát. Minden időjárási viszonynak ellenállnak, szóval rendkívül tartósak. Az élettartamuk akár 50 évre is becsülhető.

A napelemes közvilágítás nem olcsó mulatság, viszont a befektetés összege néhány éven belül megtérül, így mindenképp érdemes pénzt áldozni rá. A környezettudatos megoldások közé tartozik, hiszen minden alkatrész öko technológiával készül.

Széleskörű az utcai napelemes kandeláber haszna

Bár a napelemes közvilágításnak számos előnye van, néhány közülük a legjobb ok a váltásra. De melyek is pontosan ezek az előnyök? Elsőként fontos megjegyezni, hogy a hagyományos közvilágítás napenergiát hasznosító alternatívái sokkal megfizethetőbbek, mint a tradicionális fényforrások. Bár a kezdeti telepítési költségek magasabbak, az utcai napelemes kandeláber jobb befektetés, ha figyelembe vesszük a teljes üzemeltetési költséget. Ez a hosszabb élettartam és a hagyományos közvilágításhoz képest alacsonyabb karbantartási igények miatt van.

Másodsorban, a napenergiával működő utcai lámpáknak nincsenek konnektorai. Így a hagyományos közvilágításhoz képest csökken az olyan események kockázata, mint a tűz vagy az áramkimaradás. A távoli, hagyományos világításhoz hozzáféréssel nem rendelkező falvakban, a napenergiával működő fényforrások növelték a közösség biztonságát és lehetővé tették a lakosoknak, hogy a mindennapi életüket jóval az éjszakába nyúlóan is folytassák.

A szolár utcai lámpák sokoldalúan használhatóak. A kereskedelmi és a lakossági fotovoltaikus közvilágítás csupán két alkalmazási területük. A napelemes utcai lámpákat többek között repülőtéri parkolók, autópályák, felüljárók világítására és kereskedelmi világításra is használják. De alkalmazhatóak például a helyi játszótér megvilágítására is. Számos előnyük közül az egyik, hogy biztonságosak és nem szennyezőek.

A napelemes közvilágítás csökkentheti a szén-dioxid kibocsátást

Ha Ön környezetvédő, akinek fontos a természeti erőforrások védelme, akkor a napelemes közvilágítás alternatívák vonzóak lehetnek. Felmérések szerint, az üvegházhatású gázok kibocsátása évről-évre növekszik. Továbbá nagyon aggasztó, hogy a háztartások karbonlábnyoma is velük együtt nő. Ha napelemes közvilágítást telepít, jelentősen csökkentheti a karbonlábnyomát és kiküszöbölheti a közvilágítással járó költségeket.

A hagyományos közvilágítás élettartama csak 5000 óra. Áramkimaradás esetén pedig valószínűleg nem fog működni, amíg az áramellátás helyre nem áll. Az áramkimaradások és a rendszerhibák ellenére, az utcai napelemes kandeláber egész éjjel égve tartja a fényeket. Az általa nyújtott lehetőségek megbízhatóak és kevesebb villamos energiát fogyasztanak. Amikor a Nap nem süt, a napelemes utcai kandeláber tovább működik. Az akkumulátorok ebben az esetben igencsak hasznosak, mert a napenergiát tárolják.

Mire képes még a szolár lámpa?

A hosszú, megbízható élettartamú és nagyszerű világítási megoldás önálló fényforrás, ami minden igényt kielégít és nagyobb területet fed le, mint a hagyományos világítástechnikai alternatívák. Évekig zavartalanul működik, így nem kell aggódni a karbantartása miatt. Biztonságos választás, amit az emberek megfontolhatnak, ha a környezetvédelméről van szó. Állítható fényforrással rendelkezik, amit az optimális szögben lehet elhelyezni, hogy a készülék közvetlenül befogja a napfényt. Az akkumulátor kapacitása is elég jó, ami meghosszabbítja a napfény nélkül töltött időt.