Munkajogi tanácsadás

Munkajogi tanácsadás: Újváry Zsolt Ügyvédi Iroda óradíjas munkaügyi szolgáltatásai

A munkajogi tanácsadás kulcsfontosságú szerepet játszik a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolatok zökkenőmentes kezelésében. Egy tapasztalt ügyvédi iroda, mint a miénk, széleskörű szolgáltatásokat nyújt, amelyek segítenek a vállalatoknak megfelelni a jogszabályoknak, és támogatást nyújtanak a munkaügyi viták megelőzésében és kezelésében. Az óradíjas munkaügyi tanácsadás lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy pontosan annyi jogi támogatást vegyenek igénybe, amennyire szükségük van.

A munkajogi tanácsadás az egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk, hiszen a munka törvénykönyvének és egyéb kapcsolódó jogszabályoknak való megfelelés elengedhetetlen minden vállalkozás számára. Az ügyvédi irodánkban dolgozó szakértők mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a munkajogi környezet minden aspektusáról, így képesek a munkaadókat a munkaszerződések megalkotásától kezdve a munkaügyi viták bírósági képviseletéig támogatni.

Az óradíjas struktúránk lehetővé teszi, hogy ügyfeleink csak a ténylegesen igénybe vett munkajogi tanácsadásért fizessenek, így költséghatékony megoldást nyújtva számukra. Ezen felül, az ügyvédi irodánk rendszeresen tart tájékoztató szemináriumokat és képzéseket, melyek célja, hogy a munkaadók naprakész tudásbázissal rendelkezzenek a munkajogi kihívások kezelésére.

BT alapítás menete és feltételei

A BT (betéti társaság) alapítás egy olyan vállalkozási forma létrehozását jelenti, amely különleges figyelmet igényel a beltagok és kültagok szerepkörének és felelősségének megértésében. A BT alapítás folyamata során fontos tudni, hogy a beltagok korlátlanul felelősek a társaság tartozásaiért, míg a kültagok csak a tőkéjükkel járulnak hozzá, felelősségük korlátozódik.

A BT alapítás előnyei közé tartozik a tőkeminimum hiánya, ami lehetővé teszi a vállalkozás egyszerűbb és költséghatékonyabb elindítását akár már 100 ezer forint vagy annál kisebb összegű vagyoni hozzájárulással is. Fontos, hogy világosan meghatározzuk a bel- és kültagokat, valamint a tőke mértékét.

A társaság székhelyének meghatározása során gondoskodni kell egy olyan ingatlan használati jogáról, ahol a társaság tevékenységét végezheti, és amely székhelyként bejegyzésre kerül. Ezen felül a főtevékenység és az esetleges további tevékenységi körök pontos meghatározása is kiemelt jelentőséggel bír, amit a hivatalos TEÁOR kódok segítségével lehet besorolni.

A BT alapítás gyors és egyszerű, nem igényel nagy vagyoni hozzájárulást, de a beltagok korlátlan felelőssége komoly kockázatot jelenthet. A társaság alapítását követően a beltagok akár öt évig is felelősséggel tartozhatnak a társaság tartozásaiért, még a tagsági jogviszony megszűnése után is. Ennek tudatában a BT alapítás jelentős előkészületet és mérlegelést igényel, hogy a vállalkozás hosszú távon sikeres és fenntartható legyen.