elektromos kerékpár

Az elektromos kerékpár sokak kedvence

Ezt a fantasztikus modern biciklit egyre többen használják városi közlekedéshez és munkába járáshoz. Az elektromos kerékpár kitűnő döntés lehet olyan esetekre, amikor akkora távolságot kell megtenni, hogy az autót nem szívesen veszi elő, gyalog viszont a célállomás messze van. Környezetbarát, hiszen nincs károsanyag-kibocsátása. Egyáltalán nem megerőltető vele a közlekedés, ebből kifolyólag nem kell attól tartania, hogy esetleg megizzad a munkahelyére vagy a bevásárlóközpontba menve.

Az autóval ellentétben, ezzel a biciklivel nem kényszerül majd hosszan várakozni a dugókban. Az elektromos kerékpár további pozitívuma, hogy nem kell parkolóhelyet keresgélnie, így annak a költségei sem terhelik Önt. Számos kiegészítővel felszerelhető, amelyek a kényelmet és a biztonságot szolgálják. Sokféle típus létezik. Közös jellemzőjük, hogy mindegyiket motor hajtja. Az akkumulátor egyszerűen feltölthető egy hagyományos konnektor és a töltő segítségével.

Lényegében ez az egyetlen elektromos kerékpár alkatrész, amit időnként cserélni kell. A termék megvásárlása nem kis beruházást jelent, azonban hosszútávon megtérül. Az elektromos kerékpár egyre népszerűbb világszerte. Rendkívül praktikus, hiszen nem kell tankolni és nem szükséges a tekerésére óriási erőket megmozgatni. Zöld biciklinek is nevezik, hiszen nem károsítja a környezetet. A fiatalok és az idősebbek egyaránt kedvelik. A zsúfolt városi közlekedésben gyakran alakulnak ki torlódások, amelyeket ezzel a biciklivel könnyedén elkerülhet.

Az eszköz szíve az elektromotor, amihez egy akkumulátor szolgáltatja a kellő energiát. A motor egy külön kapcsolóval indítható be, tehát csak akkor működik, amikor szükség van a rásegítésre. Az elektromos kerékpár modelltől függően több fokozattal rendelkezik. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy tekerés közben még járó motornál is működik a fékkar tiltó hatása. Ez azt jelenti, hogy fékezéskor a motor automatikusan kikapcsol. A rásegítés érzékelésének kétféle típusa van, a mágneses és a nyomatékos. Az elektromos kerékpár kezelőgombjával állítható be a rásegítés mértéke.