whisky

Nem hiába annyira kedvelt a whisky

Aki egy kicsit is szereti a szeszes italokat vagy szívesen fogyasztja őket különféle alkalmakon, az biztosan kipróbálta már a whiskey egyes fajtáit is. Nagy népszerűségnek örvend hazánkban is a whisky, főleg az égetett szeszes italok kategóriáján belül. Az italokat forgalmazó cégek, online áruházak is azt tapasztalják, hogy igen sok megrendelés érkezik ebből a kategóriából.
A whisky kifejezést főleg a skótok használják, míg a whiskey főleg Amerikában elterjedt. Természetesen ugyanarról a szeszesitalról van szó. A premiumitalnagyker.hu internetes shopban főleg 0,5; 0,7 és 1 literes kiszerelésben vehető meg a whisky, ami lehet 40%, 46%, 50% és 54,2%-os alkohol tartalmú.

A különleges gabonapárlat tölgyfahordós érlelésen esik át, ez garantálja azt a sajátos, igen jellegzetes ízt és zamatot. A whisky bemutatásakor említést érdemel a single grain és a single malt fajta. Mindkettőnél a lepárló adja az alapanyagot. A blended kifejezés pedig a kevert megoldásra utal. Aki rendelni szeretne, könnyen megtalálja az ideális italt a fent említett boltban.