kalligráfia

A kalligráfia újra népszerű

A szépírás művészete nincs teljesen elfeledve, sőt, egyre többen kezdik újra felfedezni és művelni. A kalligráfia a díszes írás művészetét jelenti. A görög nyelvből eredő szó utal arra, hogy ennek a technikának, művészeti ágnak a gyökerei egészen a római és görög írnokok idejéig nyúlnak vissza.

A könyvnyomtatás feltalálásáig, mondhatni létfontosságú volt, de manapság is megvan a szerepe. Az esztétikus betűk, vonalak ugyanis igen népszerűek manapság is. A kalligráfia napjainkban gyakran jut szerephez, amikor valami igazán különleges megjelenésű írást szeretnénk vetni például egy névjegykártyára vagy könyv borítójára. A meghívók készítéséhez szintén nagyon jól jön ez az írásmódszer. Ezt elsajátíthatjuk profiktól vagy pedig autodidakta módon is.

Az ugyancsak tény, hogy a kalligráfia műveléséhez szükség van megfelelő eszközökre. A szépíráshoz pedig mi sem lehet fontosabb, mint a jó minőségű toll és a különleges tollhegy. A muveszellato.com webáruházban rengeteg termék várja azokat a vásárlókat, akiknek szívügyük a szépírás.