kézműves kávé

A legmagasabb minőséget képviselő kézműves kávé

Az emberek többsége rendszeresen iszik kávét. Van, aki már közvetlenül a felébredés után ezzel kezdi a napját és saját maga főzi meg a feketét, mások csak munkába menet vesznek valahol az út mellett egy pohár gőzölgő italt elvitelre.

Ugyanakkor gyakran ülnek be különböző kávézókba, bárokba is a baráti, üzleti találkozók alkalmával, sőt, egyedül is, ahol szintén szívesen rendelnek valamilyen kávékülönlegességet, nem tudván, hogy kézműves kávé, esetleg kevésbé minőségi változat kerül a poharukba.

Ugyanis csak nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy mi a különbség a nagyáruházakban kapható és nagyon sok vendéglátó egység által is használt termékek, valamint a kézműves kávé között. Pedig szinte biztosan mindenki találkozott az utóbbival is, aki adott már ki egy kicsit többet egy csésze feketéért, de valószínűleg csak annyit észleltek, hogy a drágább ital valamiért finomabb volt, mint amit otthon készítenek.

Nos, a titok nem a kávéfőző gépben, nem a barista képességekben rejlik és még a márkában sem feltétlenül, bár kétségtelen, hogy ezek is fontos tényezők, hanem elsősorban a minőségben. Ezen a téren pedig a kézműves kávé jelenti az igazi nívót, ugyanis ez kiemelkedő precizitás és odafigyelés mellett jut el a fogyasztókhoz.

Kézzel szedik és válogatják a kézműves kávé szemeit, amiket a nagymennyiségben forgalmazott változatokkal ellentétben, lassú pörkölésnek vetnek alá és hagyják magukban kihűlni. Éppen ezért a kézműves kávé drágább, mint a legtöbb üzletben kapható termék, de kisebb mennyiségből is finomabb feketét lehet belőle főzni, mint bármelyik másikból, így megéri a befektetést.