vodka ár

A vodka ár befolyásoló tényezői

A vodka az egyik legnépszerűbb szeszesital a világpiacon. Hihetetlenül sokoldalúan felhasználható, köszönhetően annak, hogy szagtalan és nagyon semleges ízű, így ideális koktélokhoz és mixerekhez. A vodka ár természetesen a minőségétől és a brand-től is függ. Nem minden esetben a drágább a jobb, de azért elég gyakran így van ez. A prémium vodkákat tisztán vagy jéggel is fogyaszthatja.

Ezáltal talán képes lesz észrevenni néhány finom és árnyalt íz megjelenését. A másik sokoldalú dolog benne, hogy a gyártók szinte bármiből elkészíthetik, ami a vodka árát is befolyásolja. A leggyakoribb alapanyagok a burgonya és az olyan gabonafélék, mint a búza vagy a rozs, amelyeket desztillálnak és vízzel, a másik fő összetevővel keverik össze.

Találhatunk azonban szőlőből, mézből, almából, sőt, akár savóból készült változatokat is. Nincsenek földrajzi korlátozások, így bárki, bármelyik országban előállíthatja ezt a tiszta szeszesitalt. Az előállítás helye is hatással van a vodka ár alakulására, hiszen az alapanyagok és összetevők beszerzési költsége széles skálán mozoghat.