automata öntözőrendszer

Az automata öntözőrendszer rövid bemutatása

Az automata módon működő locsolórendszerek népszerűsége nem véletlen. A sikerük a speciális működésüknek, a megbízhatóságuknak és az intelligens jellegüknek köszönhető. Az automata öntözőrendszer azt a sajátos vízcső rendszert jelenti, ami a talajfelszín alá kerül és az adott kert adottságait számításba véve építhető meg.

A zónákra felosztott szerkezet részét képezik a speciális szórófejek, amelyek a megfelelő helyeken vannak a csövekhez csatlakoztatva. A víz a szelepek vezérlésével jut el a zónákba. A szelepeket elektromos vezérlőegység nyitja és zárja el. A modern automata öntözőrendszer legfőbb elemei közé sorolhatók a szórófejek, amelyek a víznyomás hatására emelkednek ki a felszínre.

A beállításoknak és a beprogramozott időnek megfelelően locsolnak. A legkorszerűbb berendezések része már az eső- és fagyérzékelő is, amik a vezérlőegységet azonnal kikapcsolják eső és fagy érzékelésekor. Milyen öntöző szórófejek vannak? Nagy sikernek örvendenek a forgó, rotoros modellek. Képesek egyetlen sugárban is locsolni, egyenletesen terítve a vizet.

Nagyobb távolságok, nyíltabb területek gazdaságos öntözésére használatosak. A hatósugaruk, a fej fajtájától függően 15 méter is lehet. Az efféle megoldásokra épülő automata öntözőrendszer temérdek helyen beválik. Kedveltek még a ködösítő, spray szórófejek egyaránt. Ezek egy adott területet öntöznek meg egy beállított szögben, és nem forognak. Kisebb távolságokon a leghatékonyabbak.

Kertépítés Miskolc: érdemes szakemberre bízni

A kert profi módon történő megépítése tapasztalatot és szakértelmet követel meg. Ezért is érdemes a teljes kertépítés Miskolc projektet egy profi mesterre bízni, akinek a kisujjában van az egész tudomány. Minden hozzáértő tudja, hogy az építés legelső lépése a tervezés.

A tervezés során a megrendelő vágyait és elképzeléseit vetik papírra úgy, hogy az egésznek az alapját a szakértelem és a megvalósíthatóság adja. A kertépítés Miskolc városában többféle módon történhet. Ugye hazánkban is számtalan kerttípus létezik. Csakis akkor veheti kezdetét a kertépítés Miskolc bármelyik pontján, ha pontosan tudja az ember, hogy mit akar és milyen végeredményt szeretne látni.