gyógypapucs

Az olasz gyógypapucsok megfelelnek az elvárásoknak

Ez az ország már nagyon sok fantasztikus viseletet adott a világnak, nem véletlenül hívják a divat hazájának. Az olasz gyógypapucsok is hamar letették a névjegyüket a megjelenésük után. Nemcsak segítenek az egészség megőrzésében, de kényelmesek és szépek is. Speciális a kialakításuk és valódi bőrből készülnek.

Még abban az esetben is biztosítják a komfortérzetet, ha a viselőjük egész nap talpon van. Az anatómiailag kialakított talpágyak, valamint a zselés talpbetétek alátámasztják a végtagok izmait. A lábbeli talpán fellelhető egy erős csúszásgátlóval ellátott tapasz, ami megfelelő tartást biztosít. Az olasz gyógypapucsok Antishokkos sarkuknak köszönhetően hatékonyan elnyelik a gerincet érő rezgéseket.

A kinézetüket tekintve megtévesztésig hasonlítanak a divatlapokban bemutatott termékekhez, vagyis egyáltalán nem otrombák, mint azt sokan hiszik. A gyártók tehát a kényelem mellett, a megjelenésre is óriási hangsúlyt fektetnek. Az olasz gyógypapucsok teljes mértékben megfelelnek az éppen aktuális trendeknek. Ugyanakkor számtalan márka kínálja a termékeit, ebből kifolyólag nem könnyű eligazodni a felhozatalban.

A jó gyógypapucs ismérveiről esik néhány szó az alábbi rövid leírásban. A sarkát illetően az ideális magasság 2,5-3 cm. Nem jó, ha túl nagy a szintkülönbség a sarok és az előláb között, mivel ilyenkor óriási terhelés éri a harántboltozatot. Ha túl alacsony, akkor pedig az Achilles ín húzódhat, ami gyulladáshoz és komoly fájdalmakhoz vezethet.

A megfelelő lábbeli belső talpéle egy hosszanti szegéllyel van ellátva, ami a bedőlő boka megtámasztásáért felel. A gyógypapucs felső részének masszívnak kell lennie, hiszen másképp nem tud stabilitást nyújtani járás közben.

Az előláb alatt nincs mélyedés, ami a silány minőségi variációkról sajnos nem mondható el. Rendszeres viselésével jó eséllyel csökkentheti a végtagok izomzatának kifáradását és elkerülheti a különböző elváltozások kialakulását. A gyógypapucs megvásárlása előtt mindenképpen kérje ki egy ortopéd szakorvos véleményét, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb változat.