vérnyomásmérő

Milyen vérnyomásmérők kaphatóak?

Az orvostudomány sok hasznos dolgot alkotott az idők folyamán. Hála a vérnyomásmérő típusoknak, mindenki megtalálja azt, amelyikre leginkább szüksége van. A csuklóra helyezhetőt méltán nevezik pontatlannak, azonban a sportolók gyakran használják, hogy az intenzív edzések alkalmával is nyomon tudják követni a teherbíró képességüket.

50 éves kor alatt lehet alkalmazni, addig nem befolyásolja a pontosságot az érhálózat. A felkaros vérnyomásmérő gyakoribb. Ezt saját kézzel tudjuk felpumpálni, aminek az előnye, hogy nem fogy ki belőle hamar az elem. A digitális kijelző megmutatja a szükséges adatokat.

Általában az otthonokban találkozunk vele, vagy az egy fokozattal fejlettebb társával, amelyik már automatikuson fújja fel a mandzsettát. Amennyiben valakinek napi szinten ellenőrizni kell az állapotát, annak ez a vérnyomásmérő ajánlott.

A tévedés esélye alacsony, így az idősebbek is használhatják. Létezik egy dual automata vérnyomásmérő is, ami kétfajta módszert alkalmaz és nemcsak az ereket vizsgálja, hanem a levegő lüktetését is. Ez a legpontosabb műszer azok közül, amelyek otthoni használatra is kaphatóak, azonban a legdrágább is, amit sok család nem engedhet meg magának.

Azonban fontos megállapítani, hogy hiába szerezzük be a legmodernebb készüléket, ha helytelenül használjuk. A vérnyomásmérő működéséhez próbáljuk meg a reggeli órákat választani, ha lehet, akkor azonnal a felkelés után! Ne beszéljünk közbe és ha valami felkavart minket érzelmileg, akkor inkább halasszuk későbbre! A mandzsetta mindig legyen a szív magasságában.