festőszerszámok

Minőségi végeredmény festőszerszámokkal

Néhány alapvető eszközzel már egészen szép munkát végezhetünk. Ha nem a szobafestéssel keressük a kenyerünket, akkor felesleges a speciális festőszerszámok beszerzése, hiszen ezek olyan plusz funkciókkal rendelkeznek, amiket egyébként sem tudnánk kihasználni.

Egy egyszerű, de minőségi festőhenger, maszkolószalag, ecset és egy csepegtetőrács egészen jó kiindulási pontnak számít. A festőszerszámok közül természetesen a Teddy hengernek jut a főszerep.

Fontos figyelnünk a szélességére és a szálhosszúságra. Ez utóbbi határozza meg, hogy mennyi festéket képes magába szívni, illetve minél szélesebb, annál rövidebb idő alatt végezhetünk egy nagyobb falfelülettel. A fontosabb festőszerszámok közé sorolható még a vizes csiszolópapír. Hiába a minőségi szerszámok, hogyha egyenetlen falfelületet készülünk lefesteni.

A hanyag előkészítés alaposan nyomot hagy a végeredményen, ami lerombolja a helyiség esztétikáját. A vizes csiszolópapírral el lehet tűntetni az apróbb egyenetlenségeket. Hogyha mindent helyesen csinálunk, akkor a festőszerszámokkal kifogástalan munkát végezhetünk.