infraszauna jótékony hatásai

Lakásba is telepíthető a Sunlighten infraszauna

Egyre több sportklub, gyógyfürdő és wellness központ foglalja a szolgáltatásainak a listájába ezt a relaxációs lehetőséget. Ez azért van így, mert egyre több pihenésre vágyót érdekelnek az infraszauna jótékony hatásai. A hagyományos gőzfürdők látogatásakor nő az izzadás mértéke, miközben a víznek a 95%-a, a méreganyagoknak pedig csak az 5%-a ürül ki a szervezetből.

Ugyanannyi időt töltve az infravörös szaunában az emberek képesek akár 20%-ot is elveszíteni ezekből a káros anyagokból. Ennek oka az a tény, hogy a sugarak a melegítés során nem növelik a hőmérsékletet a kabinban, hanem körülbelül +38-+45 fokon maradnak.

Az infraszauna jótékony hatásainak eredményeként a szívet ért terhelés mérsékelt, az izzadás intenzív és a szervezet mélyen, de egyenletesen felmelegszik. A melegítők által generált hőhullámok enyhén befolyásolják a belső szerveket, szöveteket, ízületeket, valamint az izom- és csontrendszert.

Az orvosok azt javasolják, hogy az infraszauna jótékony hatásainak megtapasztalásáért napi 20-30 percre vegyük igénybe az előnyeit. Viszont, ha bármilyen szívproblémával küzdünk, akkor napi 5-10 perc is elég lesz.

Ezáltal a Sunlighten infraszauna falain belül eltöltött idő lehetővé teszi, hogy felgyorsuljon az izmok és a szervek oxigénnel való feltöltődése, nőjön az immunitás, a méreganyagok távozzanak a szervezetből, kitisztuljanak a pórusok és javuljon a bőr állapota.

A Sunlighten infraszauna rendszeres használatával számos betegség kialakulásának megelőzésére is lehetőséget kapunk, továbbá hatékonyan küzdhetjük le a fáradtságot, az izmokban tapasztalható feszültséget és a fejfájást. Az infravörös hőterápiát már régóta alkalmazzák az orvoslásban, de a népszerűsége az utóbbi időben nagyot ugrott.

Ennek oka az általuk nyújtott óriási előnyök tárházának köszönhető. Habár a hazai piacon viszonylag nemrégiben jelentek meg, de máris vezető pozíciót szereztek. A Sunlighten infraszauna különféle formáinak hála, a kabin bármilyen méretű és kialakítású helyiségben elfér, így Önnek el sem kell hagynia az otthonát, ha feltöltődésre vágyik.