férfi bőrápolás

Nem szabad alulbecsülni a férfi bőrápolás fontosságát!

Erről a témáról érdemtelenül keveset beszélünk. Az erősebbik nem bőre nagymértékben szenved a különféle szennyeződésektől, az izzadástól és a kemény víztől. A férfi bőrápolás ezért ugyanolyan szükséges, mint a mindennapos borotválkozás vagy mosdás. Az urak arcbőre rugalmas és ellenálló, a két természetes bónusznak, a tesztoszteronnak és a kollagénnek köszönhetően. De a dohányzás, az alkohol, a napfény és az évek idővel láttatják a hatását, ráncokat hagyva és érzékenyebbé téve azt.

A felső hámrétegben lévő nagymennyiségű faggyú olajos fényt és pattanásokat idéz elő. A napi borotválkozás, az alkoholtartalmú gélek és borotvahabok használata pedig megfosztja a bőrt a fent említett előnyöktől. A férfi bőrápolást a bőr típusának meghatározásával kell kezdeni. Ez, akárcsak a hölgyek esetében, lehet száraz, zsíros, normál vagy kombinált. A megfelelő ápolás néhány meglehetősen egyszerű folyamatból áll. A férfi bőrápolási rutin betartása segít javítani a bőr állapotán és késleltetni az öregedési folyamatokat.

Növeli a hatékonyságot a kakukkfűolaj

Ez a növény híres az egyedülálló terápiás tulajdonságairól. Különösen népszerű a férfiak körében, mivel egyes kutatások szerint, növelheti a potenciát anélkül, hogy bármilyen káros hatással lenne az egészségre. A kakukkfűolaj nagy pozitívumai a gazdag kémiai összetételének köszönhetőek. Sok olyan hasznos elemet tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Ez még messze nem minden! A gyógynövény köptető hatású, jól kezeli a köhögést és a torokfájást, valamint arcüreggyulladás vagy orrfolyás kezelésére is alkalmazzák.

A kakukkfűolajat széles körben alkalmazzák az aromaterápiában. A módszerek sokfélék lehetnek. Tehetjük a kivonatot aroma lámpába, a hozzáadásával relaxáló hatású aromafürdőt vehetünk, de az sem ritka, hogy kozmetikumok adalékaként használják. Az ezzel dúsított sampon erősíti a hajgyökereket és kezeli a fokozott faggyútermelést. A haj egészséges fényt kap tőle. Ezen kívül a kakukkfűolaj bátorságot és önbizalmat kölcsönöz az embereknek, serkentve a hatékonyságukat.