dual SIM telefon

Praktikus megoldás a dual SIM telefon

Kezdetben elég „buták“ voltak a két kártyafoglalattal rendelkező mobilok. A dual SIM telefon nagyjából akkor vált igazán használhatóvá, amikor beköszöntött az okostelefonok forradalma.

Az addigi kezdetleges operációs rendszerek nem igazán tudták kezelni a két hálózatot. A legtöbbször az egyik SIM-el nem lehetett hívást kezdeményezni, sem fogadni, nem volt elég erős a jel és gyakran lefagytak a dual SIM telefonok. Manapság már teljesen más a helyzet.

A legtöbb mobil egyben dual SIM telefon. Mivel a technológia előrehaladásával a SIM kártyák is kisebbek lettek, ezért könnyedén elfér akár kettő is ezekből.

Egyre kevesebb készülék alkalmaz bővíthető tárhelyet, ezért a micro SD kártya foglalata univerzálisan alkalmazható. Bizonyos készülékeknél a felhasználó dönti el, hogy miként szeretné használni. Memóriakártyával vagy egy másik SIM kártyával. A dual SIM telefon rendkívül praktikus. Egyszerre használható saját és céges mobilként, tehát már nem kell két készüléket magunkkal vinnünk mindenhová.