hibrid napelemes rendszer

Röviden a hibrid napelemes rendszer előnyeiről

A megnövekedett megrendelői igények és a technológia gyors fejlődésének köszönhetően, a piacon a napelemes rendszerek is egyre gazdagabb műfajt képviselnek. A hagyományos hálózatra kapcsolt és a szigetüzemű rendszer mellett, a hibrid napelemes rendszer is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a felhasználói körökben.

Ez természetesen nem a véletlen műve, a szóban forgó technikának ugyanis nagyon sok előnye van. Úgy is mondhatjuk, hogy egyesíti mindazon pozitív tulajdonságokat, ami a hálózatra kapcsolt és a szigetüzemű rendszerek sajátjai. A hibrid napelemes rendszer, bár nem teljesen független a központi áramszolgáltatótól, praktikus akkumulátorral is rendelkezik, amiben a naposabb időszakokban megtermelt többlet energia tárolódik.

A hibrid napelemes rendszer azoknál a háztartásoknál tesz jó szolgálatot, ahol fontos a folyamatos energiaellátás, hálózati kimaradástól függetlenül. Azoknál a családi otthonoknál, ahol a lakók fűtés keringető szivattyút üzemeltetnek, például tökéletes megoldásként szolgál a hibrid rendszer.