Sierra tequila

Sierrea tequila, a palackba zárt Mexikó

Mi teszi olyan különlegesség ezt az italt? Talán maga az alapanyaga, amiből készül, ami nem más, mint a kék agavé. Meglehet, hogy sokan még nem is hallottak erről a növényről, ám Mexikóban előszeretettel használják a Sierra tequila alapanyagaként.

Ennek köszönhető ennek a temperamentumos italnak a különleges íze. A valódi Sierra tequila is azon italok közé tartozik, aminek az alapanyaga csak egy bizonyos területről származhat, mint például a cognac vagy a champagne esetében.

Bár máshol is elő lehet állítani, másféle alapanyagokból, az a jogszabályok szerint nem minősül valódinak. Mivel többféle változat létezik, ezért mindenki megtalálhatja a kedvenc ízvilágát a Sierra tequila felhozatalában.

A 2 évig érlelt Antiguo Anejo könnyen felismerhető a sötétebb, aranybarna színéről. Az érleléstől az íze is édesebb, mint például a Milenario Blancon-ak. A Sierra tequila sok helyen tisztán vagy citrommal van szervírozva, de kitűnő koktél alapanyagnak számít. Érdemes megkóstolni a nyári melegben egy frissítő Tequila Sunrise-t, ami világszerte közkedveltnek számít.