tömjénolaj

Tömjénolaj: sokkal több, mint egy illóolaj

Szeretnél egy illóolajat, ami komplex hatással rendelkezik, és többféleképpen is segíthet Téged az egészséged megőrzésében? Ismerd meg a tömjénolaj áldásos hatását! Az Olajkertnél megtalálható doTERRA tömjénolaj alapanyaga, a tömjén, ami már az ókorban is ismert volt, és évszázadok, illetve évezredek óta a népi gyógyászat egyik legkiválóbb segítője a gyógyításban.

A tömjén ugyanis több irányból támogathatja a szervezetet. Egyrészt, jótékony hatással lehet az immunrendszerre. Erősítő hatása van, ami kiegészítő terápiaként alkalmazva is érezhető. Párologtatva is érvényesülnek az előnyös hatásai, különösen az őszi, téli, hidegebb időszakokban. Főleg fűtésszezonban, amikor a lakásokon belüli száraz levegő párásításával élhetőbbé, egészségesebbé tehető a lakókörnyezet.

Sőt, a tömjénolaj a kórokozók ellen is hatékony lehet, tehát segíthet abban, hogy a szoba levegője tisztább, kórokozóktól mentesebb legyen. Az immunrendszer normál működését is támogathatja. Ha az immunrendszer jól működik, a kórokozókat is hatástalanítani tudja. Az immunrendszer azonban alul, illetve túl is működhet.

Ilyenkor gyulladásos folyamatok indulnak el a szervezetben, amelyek autoimmun betegségeket idézhetnek elő. A tömjénolaj belélegezve az autoimmun betegségek megelőzésére, illetve kiegészítő kezelésére is rendkívül jól alkalmazható. A tömjén jótékony hatású a szellemi, lelki egészségre nézve is, nyugtató, kiegyensúlyozó, békét és harmóniát teremtő hatása van, amit legkönnyebben párologtatással lehet elérni.

Ugyanakkor frissít is, különösen megterhelő időszakokban. Elősegíti a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb kikapcsolódást és pihenést. Több kutatás is bebizonyította már, hogy belélegezve a pulzusszám és a vérnyomás is csökkenhet, ezért pl. magas vérnyomás esetén vagy ha a pulzusszám felpörgött, érdemes célzottan használni.

A stressz ellen is bevethető, a szabadgyökök felszabadulásával járó negatív hatásokat csökkentheti a szervezetben. Ez a szuper tisztaságú olaj a daganatos betegségek esetén is alkalmazható, kiegészítő terápiás eszközként, mert a feljegyzések szerint daganatellenes hatással bír.

Az ezt alátámasztó dokumentáció humán vonalon még nem áll rendelkezésre, de ez nem zárja ki azt, hogy a jobb közérzet megteremtése mellett esetleg ezt a hatását is élvezhesd. A kórokozók elleni hatása külsőlegesen, a megfelelő alapolajba keverve és a bőrre kenve érvényesül. Ha pedig tisztítószerbe cseppented, kiváló antibakteriális szert nyerhetsz, amivel az egész lakást kitakaríthatod a különböző felületektől kezdve a padlóig.

Ha ennyi még nem lenne elég, akkor jó, ha tudod, hogy az emésztőrendszer működésére is jótékony hatással van ez az olaj, és még a görcsoldásban is segíthet, mert támogatja a bélmozgást, ezért az emésztési problémával küzdőknek szinte kötelező darab.