szerkezetkész ház ár

A szerkezetkész ház ár az épület méreteitől függ

Ha szeretné tudni, hogy mennyibe kerülne egy készház, akkor először is azt kell meghatározni, hogy mekkora épületet szeretne építtetni. Ugyanis a szerkezetkész ház ár négyzetméter alapján számolandó, ami egyébként azért jó, mert a végösszeg így egy fix szám lesz, ami garantáltan nem fog változni a munkálatok befejezése után sem.

Ez többek között a könnyűszerkezetes házak egyik nagy előnye, hogy pontosan meg lehet mondani előre, mekkora költséget von maga után a kivitelezés és ezért nem érhet senkit kellemetlen meglepetés.

Ez a nehézszerkezetes építmények esetén nem mondható el, hiszen elég gyakran megesik, hogy nem lesz elég az építőanyag vagy időközben derül ki, hogy módosításokra lesz szükség az eredeti tervekhez képest, ami pedig növeli a kifizetendő összeget. Ilyen nincs ezen modern technológia esetében, mert a szerkezetkész ház ár fix.

Csak az épület méretétől függ, így nyugodtan lehet előre tervezni és aludni is a munkálatok alatt, mert nem fog semmi közbejönni, ami miatt a szerkezetkész ház ár megnőne. Egyedül azt kell tudni, hogy mit foglal magában pontosan a szerkezetkész ház ár, mert jelentősen kevesebb dolgot, mint a félkész vagy a kulcsrakész.

Például a külső nyílászárókat nem tartalmazza, ahogy a villany-, víz- és fűtésszerelési munkálatokat sem. Ezek csak akkor lesznek biztosítva, ha a másik két kategóriából választ. Festés és burkolás pedig csak a kulcsrakész ház igénylése esetén fog megvalósulni a kivitelező cég által, tehát jól meg kell gondolni, hogy mi mellett dönt.

A szerkezetkész ház ár nem mutat olyan nagy különbséget a másik kettőhöz képest, hogy egyértelműen azt lehessen mondani, mindig és minden körülmények között az éri meg a leginkább.