A szőrtelenítés különböző módjai

Míg régen csak higiéniai kérdés volt a szőrszálak eltávolítása, addig ma már esztétikai szempontból is fontosnak számít. Szerencsére a szőrtelenítés többféle módja is rendelkezésre áll, így mindenki azt választhatja, ami számára a legkedvezőbb. Tudni való, hogy a szőrtelenítés legegyszerűbb és leggyorsabb megoldása a borotva használata, azonban ez sok hátránnyal is jár.

Egy óvatlan pillanatban a penge elvághatja a bőrt, illetve komoly irritációt okozhat, így nagyon sürgős eseteken kívül, nem ajánlott mellette dönteni. Hasonló módszer a szőrtelenítő krémek alkalmazása, ami csak annyiban különbözik a borotvás verziótól, hogy nem fizikailag kerül eltávolításra a szőr, hanem kémiailag, ugyanis ezek a készítmények feloldják a szőrszálak anyagát.

Ebben az esetben is jelentkezhet bőrpír és különböző mértékű irritáció, ezért ez sem a legjobb választás. A gyantázás és az epilálás a leginkább fájdalmas szőrtelenítés, de valamivel tartósabbak az előzőeknél. Ugyanakkor, ha valóban hosszú ideig szeretne sima bőrfelületet, akkor a lézeres vagy IPL szőrtelenítés hozhatja meg a várt eredményt.