olajradiátorok

Az olajradiátorok nagyon praktikusak

A működési elvük azon alapul, hogy a bennük lévő szilikonolajat az elektromos áram felmelegíti. Az olajradiátorok népszerűsége a megjelenésük óta töretlen, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a felhasznált áram ellenére is költséghatékonynak mondhatóak.

Kis alapterületű helyiségek esetén kifejezetten jó választásnak bizonyulhatnak, mivel nincs beszerelési költségük. A mobilitás miatt sokan kedvelik ezeket a szerkezeteket. Könnyű a súlyuk, így a gépkocsiban is egyszerűen szállíthatóak.

A helyiségeken belül sem okoz gondot a mozgatásuk, mivel görgőkkel vannak felszerelve. Az olajradiátorok felfűtési ideje igencsak gyors. A kiválasztásuknál a méret a lényeg. Az alapterületet szorozd meg a magassággal és az eredményként kapott térfogat függvényében határozd meg, hogy melyik berendezésre van szükséged!

Általánosságban elmondható, hogy egy 50 nm helyiségbe 2200 W készülék az ideális. Az olajradiátorok termosztátot kaptak, aminek hála kikapcsolnak, ha elérik a kívánt hőfokot. Javasolt közepes vagy alacsony fokozaton üzemeltetni a választott eszközt.