kávéfőző gép

Halkan működő kávéfőző gépek

A piacon többféle kávégép létezik. Azt, hogy végül melyiket választjuk, több fontos tényezőnek kell meghatározni. Az egyik ilyen szempont a kapott íz kérdése. A kávéfőző gép a saját igényeinkhez és preferenciáinkhoz kell igazodjon.

Ha szeretünk erős eszpresszót inni, amit jól őrölt kávébabokból készítünk, akkor célszerű beépített darálóval rendelkező készüléket választani. Ez lehetővé teszi a fekete tökéletes állagának elérését.

Abban az esetben, ha a koffeintartalmú tejes italok kedvelői vagyunk, érdemes megfontolni egy olyan kávéfőző gép megvásárlását, amivel habosított tejet adhatunk hozzá a feketéhez.

A kézi főzést kedvelőknek, illetve azoknak, akik nemcsak a kávé remek ízét, hanem a saját készítés rituáléját is élvezni szeretnék, a kotyogós kávéfőzőket ajánljuk, amelyek egy kicsit több munkát igényelnek, mint az automata készülékek. Érdemes olyan kávéfőző gépet választani, ami működés közben nem kelt túl nagy zajt. Így nyugodtan készíthetünk egy italt anélkül, hogy a háztartás többi tagját felébresztenénk vagy megzavarnánk.