redőny automata

Biztonság a redőny automata segítségével

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a lakásban vagy házban hosszabb rövidebb ideig nem tartózkodik senki. A legegyszerűbb védelem redőny automata segítségével érhető el, hiszen ennek működése tetszés szerint beállítható. Ha az ingatlan a városban van, akkor talán nagyobb a biztonság, de ha külterületről vagy nyaralóról van szó, akkor kell valamilyen őrzés.

A redőny automata ilyen esetben a nap különböző szakaszaiban eltérő magasságra állítható, így azt a látszatot kelti, hogy van valaki az ingatlanban, illetve éjszakára mindenképp leeresztett állapotba hozható. Ez elriasztja az alkalmi betörőket, akik már az ajtó feltörésével is komoly kárt okozhatnak a tulajdonosoknak.

De bármilyen ingatlanban hasznos kényelmi funkciót lát el a redőny automata, hiszen gombnyomásra működteti az árnyékolókat. Vidékünkön az emberek többsége nem szereti, ha az utcáról belátnak, amikor este ég a lámpa, de azt sem, ha nyáron betűz a Nap. Amennyiben valaki napokig nincs otthon, nem kell leeresztett redőnyöket hagynia.