különleges virág

Különleges virágok, amelyek szeretnek az ablakpárkányon lenni

Az ember egyetlen percre sem szeret megválni a növények zöld világától, ezért már régóta elsajátította azok termesztését az otthonaiban. De legyen az bármilyen különleges virág, az otthoni termesztéséhez speciális technikákra van szükség, amelyek különböznek a nyílt terepen történő növénytermesztéstől.

Különösen fontos szempont itt a talaj és a műtrágyák összetétele, a megfelelő mikroklíma fenntartása és a kórokozók elleni védelem. Nem titok, hogy a világítás fontos szerepet játszik egy növény életében és fejlődésében. Valamelyik különleges virág állandóan a napfényre vágyik, míg mások nyugodtan élik át a hideg téli napokat az északi irányú ablakpárkányokon.

Például az orchideák, a közhiedelemmel ellentétben nem olyan nehezen növekednek, de vásárlás előtt tanácsos gondosan megvizsgálni a növényt. A leveleken nem lehetnek foltok, a színüknek egyenletesnek, a gyökerek pedig szürke-ezüst színűek kell legyenek. Sok dekoratív levelű különleges virág szereti még az északi irányú ablakokat, mert a fény befolyásolja a színük intenzitását.