testheveder

Megakadályozza a zuhanást a testheveder

Általában az ácsok, állványozó munkahelyeken dolgozó emberek, a szélerőművek szerelésén dolgozók jól viselik a magasságot. Ennek ellenére, a testheveder zuhanásgátló funkciója életet menthet. Bármennyire is rutinos egy munkás, mindenkivel előfordulhat, hogy mellélép vagy megszédül, esetleg a hirtelen jött széllökés teszi instabillá.

Az ilyen testhevederek felcsatolhatóak, modelltől függ a teherbírásuk. Kötelekkel is ellátottak, amelyeket biztos pontokra lehet csatolni. Így, ha esetleg a legrosszabb történik, ez megtartja az embert. Akik ipari alpinizmussal foglalkoznak, illetve irodaépületek ablakait mossák és munkavégzésük során különösen veszélyeztetett testtartásban dolgoznak, azoknak kötelező a testheveder viselése.

A védőeszköz kialakítása olyan, hogy ne akadályozza a munkát, sőt, még a ráerősített kötelek is biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. De nemcsak a magasban dolgozókat, hanem a mélyben lévőket is védi. A megfelelő kötelek és karabinerek tartozékai a felszerelésnek. Persze külön is vásárolhatóak biztonsági kötelek.