whisky ár

Mi szerint alakul a whisky ár?

Az ital kedvelői igyekeznek minél több fajtáját kipróbálni, hiszen nincs két egyforma termék. A whisky ár rámutat a minőségre. A felhozatalban találhat alacsony, közép- és felsőkategóriás termékeket egyaránt. Némelyik palackra akár milliós nagyságú árcédula is kerülhet.

A legtöbben soha nem fizetnének ennyit egy üveg nedűért, viszont akadnak olyanok is, akik egyenesen vadásznak ezekre a különlegességekre. Azt, hogy mennyibe kerül egy-egy termék, leginkább az határozza meg, hogy mennyire ritka.

A whisky ár természetesen magas lesz abban az esetben, ha az alapanyagokat kézzel válogatják. Az érlelési idő is hatalmas szerepet játszik a dologban, hiszen míg az olcsó variációkat az előírt minimális idő elteltével azonnal palackozzák, addig a drágábbakat több évtizedre hordóba zárják és hagyják pihenni.

Szintén a magasabb kategóriába tartoznak azok az italok, amelyek 100 %-ban kézműves eljárással készülnek. A whisky ár tehát az említett tényezők szerint alakul. Mielőtt vásárlásra adja a fejét, alaposan nézzen körül!