üvegtégla

Remek választás az üvegtégla

Sokaknak tetszik, mégis tartanak az alkalmazásától a különféle tévhitek miatt. Az üvegtégla pedig számos módon felhasználható, hiszen kitűnő építőanyag.

Talán csak a teherbírása jelent hátrányt, bár elsősorban nem tartófalak építésére szolgál. Dizájn szempontjából remek térelválasztónak számít. Egészen egyedi látványt nyújt, hogyha az üvegtéglát színes fényekkel világítjuk meg. Az anyaga ne tévesszen meg senkit! Attól, hogy üvegből készül, még egyáltalán nem törik könnyen.

Elég csak a golyó- vagy lépésálló üvegfelületekre gondolni. Az üvegtégla hasonlóan edzett anyagból készül, ami adott esetben a nagyobb ütéseknek is ellenáll.

Mivel a belsejében légüres tér található, ezért a hőszigetelő tulajdonságai is egészen kimagaslóak. Nem beszélve arról, hogy rendelhető kifejezetten hőszigetelő változat is, ami a külső falakba szintén beépíthető. A zajt hatékonyan tompítja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy egy 10 cm vastag üvegtéglából épült fal hangszigetelése felér a 45 cm vastag téglafaléval.