wok serpenyő

Változatos ételek wok serpenyőben

Minden konyhában ott van a helye, mivel sütéshez és főzéshez egyaránt használható. Nem is nagyon akad olyan étel, amit ne lehetne wok serpenyő használatával elkészíteni. A legnagyobb előnye, hogy egyenletesen melegednek át benne az ételek és gyorsabban elkészülnek. Ennek köszönhetően magasabb a tápanyagtartalmuk.

Így nemcsak egészségesebb ételeket varázsolhatunk az asztalra, de sokkal frissebb ízvilággal lephetjük meg a családot, vendégeket, akik biztosan értékelni fogják a wok serpenyőben készült fogásokat.

Tévhit, hogy kizárólag ázsiai ételek elkészítése esetén használható. Annak ellenére is érdemes egy jó wok serpenyő beszerzése, hogyha már van otthon egy megbízható, hagyományos változat. Ami a leginkább bizonyítja a hatékonyságát, hogy nagyjából a Ming dinasztia (1368-1644) óta alkalmazzák a ma is jól ismert formában.

A sikere pedig töretlen, sőt, egyre inkább elterjedt és rengetegen szeretik wok partikkal megörvendeztetni a vendégeiket, a hagyományos grillpartik helyet. A vásárlásnál főként a méret lehet döntő tényező.