hosszú szárú csizma

Velúr és bőr hosszú szárú csizma

Egyes ruhadarabok szinte kortalanok. A hosszú szárú csizma meglehetősen gazdag történelemmel bíró lábbeli, ami szó szerint a lovagok felszerelései közül került a női szekrényekbe. Ennek ellenére, a külseje gyakorlatilag nem sokat változott, továbbra is tartósnak és megbízhatónak tartják, mivel tökéletesen megvédi a viselőjét a rossz időjárásban.

A hosszú szárú csizma vásárlásának fő oka a sokoldalúsága. A 2000-es évek óta szinte bármilyen ruhával viselhetjük ezeket. Ez lehet egy prémes kabát, valamint farmer és egy blúz is. A bőrből készült modellek kopásállóak, nem nedvesednek és könnyen megtisztíthatóak szinte mindenféle szennyeződéstől. A hátrányuk közé tartozik az a tény, hogy a velúr termékekhez képest kevésbé nyúlnak.

Éppen ezért a velúr típusok vásárlásának fő oka, hogy jól feszülnek és illeszkednek a lábakra. Ráadásul gyakran szebben mutatnak, mint az eredeti bőrből kézült modellek. Mielőtt ilyen hosszú szárú csizmát vásárolna, ne feledje, hogy a többi velúr lábbelihez hasonlóan, ezeknek is óvatos és időben történő ápolásra van szükségük.