ekcéma krém

Az ekcéma krém enyhíti a kellemetlenségeket

Az ekcéma az a gyakori bőrprobléma, ami a felhám felszínes gyulladásával jár, ezáltal meglehetősen kellemetlen tüneteket produkál. Ezeket az érintettek minél előbb szeretnék megszüntetni, ezért a hatásos ekcéma krém igencsak keresett készítmény. Számos formában vannak forgalomban a szimptómákat enyhítő kenőcsök, egyesek recept nélkül vásárolhatóak meg, míg más típusok vénykötelesek. A színvonalas ekcéma krém enyhíti a viszketést és a kipirosodást, elősegíti a bőr hámosodását.

Hatóanyagok vonatkozásában is nagyon változóak a krémek, vannak természetes hatóanyagokat tartalmazó változatok, de a gazdag terméklistán szép számmal szerepelnek olyanok is, amelyek speciális összetevőkkel redukálják az ekcéma által okozott panaszokat. A vény nélkül is kapható készítmények kategóriájának egyik népszerű képviselője a Bepanthen krém, ami még a makacsabb tünetek esetében is hatékony. Természetesen, a probléma enyhítésére, tanácsos az ekcéma krém használata mellett, az érzékeny felhám igényeire kifejlesztett kozmetikumokat választani.

Fontos információ a pollenről

Voltaképpen a pollen finom por, ami a virágok megporzásakor játszik nagy szerepet és minél kisebb méretűek a szemcséi, annál nagyobb eséllyel váltanak ki irritációt az arra érzékeny embereknél. Ezért nélkülözhetetlen az információ a pollenallergiáról, hiszen ha tisztában vagyunk ezekkel, akkor jobban tudunk védekezni a probléma ellen. A pollenre érzékenyek valóságos kínokat élnek át, mert ennek rengeteg kellemetlen velejárója van. A szimptómák közé sorolandó a bedugult orr, viszkető szemek, végtagfájdalom, fájó torok, rossz közérzet stb.

Létezik olyan információ, miszerint kutatások kimutatták, hogy a virágpor a világ népességének minimum 20%-nak a mindennapjait keseríti meg. Ugyanakkor rávilágítottak arra is, hogy néhány éven belül a magyar lakosság egy jelentős része szintén érintett lehet a pollenallergia tüneteinek észlelésében. Ez az információ félelmetes adatokat közöl, mert rengetegen fogják rettegve várni a tavaszi-nyári időszakot, a füvek, fák és gyomok virágzását. Pedig ez a két évszak gyönyörű.