cross kerékpár

Könnyebb a cross kerékpár a túra bringánál

A megszokott túra bringának van egy sportosabb, könnyebb, szimplább változata. Ez nem más, mint a sokak által már biztosan ismert cross kerékpár. Ez abban különbözik a sima túra kerékpártól, hogy itt már nincsenek olyan eszközök, akárcsak a csomagtartó vagy épp a sárvédő. Ez azoknak a bringásoknak fog igazán beválni, akik vegyes terepen, kifejezetten sportolási szándékkal kerékpároznak.

A cross kerékpár esetében hatalmas előny még a komfort. Ezzel sokkal könnyebben lehet tekerni, hiszen a kialakítása is sajátos, illetve a kis súly is segíti ezt. A cross kerékpár első ránézésre pontosan olyan, mint egy túra bicaj, azzal az eltéréssel, hogy itt ugye a sárvédő és csomagtartó hiányzik, illetve a régi kormány helyett az egyenes fajta figyelhető meg.

A cross kerékpár egy sajátosabb modellje a cyclo fajta. Ez bringa egy nagyon érdekes kerékpár modell. Az MTB és az országúti kerékpár ötvözete, aminek a geometriája országúti, és hajlított koskormánya van. A fékszerkezete pedig V, akárcsak a mountain bike esetében, de a gumija terepmintázatú, bár vékonyabb, és kerékátmérő is az országútinál szokásos 28 col.