MSM

Miben segít az MSM?

Az ízületi betegségek rendkívül erős és tartós fájdalommal járnak, az érintettek pedig mindent megtennének annak érdekében, hogy megszabaduljanak a kínoktól. Számos előnnyel jár az MSM étrend-kiegészítő, amit egyre több beteg választ Magyarországon. Nem véletlenül, ugyanis kiválóan kezeli az idült ízületi gyulladást, jelentősen csökkenti a fájdalmat. Továbbá, jó emésztési problémákra is, hozzájárul az emésztőrendszer bélésének újbóli kialakításához és az egyes élelmiszerek okozta gyulladásos, allergiás reakciók csökkentéséhez.

A bőrproblémák is kezelhetőek az MSM szedésével, beleértve az orr hajszálértágulatával, a fokozott faggyútermeléssel járó bőrgyulladást, az allergiákat, sebeket egyaránt. Fontos tulajdonsága még ennek az étrend-kiegészítőnek, hogy csökkenti az izomfájdalmakat és izomgörcsöket, illetve segíti a haj növekedését. Az MSM támogatja szervezetünket abban, hogy könnyebben le tudjuk küzdeni a stresszt, de növeli a regenerációs képességünket testmozgás, sérülések, műtétek után.

A betegségek lelki okai komplexek lehetnek

A testünket érintő betegségek gyakran stresszes időszak, válás vagy valamelyik szerettünk elvesztése után jelentkeznek, hiszen az eszünkkel tudjuk, hogy el kellene fogadni a veszteséget, a szívünk azonban nem nyugszik bele. Ma már az orvostudomány is elismeri azt, hogy a betegségek lelki okai egészségügyi következményeket vonnak maguk után. Egyre inkább belátják a doktorok, hogy a legtöbb áldozatot követelő betegségek nem kizárólag a helytelen életmódból vagy a genetikából fakadnak.

A legfontosabb tényező a gyógyulás érdekében az, hogy a megfelelő orvosi ellátás mellett, a betegségek lelki okai is feltárásra kerüljenek. Lássuk, milyen egészségügyi problémákat okozhatnak a lelki gondok! Először is az ízületi gyulladást említjük, amit a nemcsak fizikai, hanem a lelki értelemben vett rugalmatlanság hoz magával. De a betegségek lelki okai közé sorolható a pajzsmirigy alul- vagy túlműködés, a nőgyógyászati és a férfiakat érintő hólyagbetegségek, a gerinceredetű panaszok, a sarkantyú, a gyomorbántalmak és a cukorbetegség.