omega 3-6-9

Szervezetünk Omega 3-6-9 igényes

Az emberi szervezet kiválóan összerakott szerkezet viszonylag nagy tűréshatárral. Ez azt jelenti, ha valamiben hiánya van, attól még ha nem is kiválóan, de működik. Az Omega 3-6-9 zsírsavak esszenciális anyagok, ami azt jelenti, hogy létfontosságúak az egészséges működéséhez, de a bevitelt külső forrásból kell biztosítani, mivel saját maga nem tudja előállítani.

A változatos étrend elvileg biztosítani tudná a test szükségleteit, de ehhez egészséges és vitaminokban dús táplálékokra volna szükség. Aki egy kicsit is foglalkozott már ezzel a kérdéssel, az tudja, hogy az Omega 3-6-9 zsírok bevitelével akkor vannak gondok, ha valaki folyamatosan iparilag feldolgozott, tömegtermelésből származó ételeket fogyaszt. Ez pedig a lakosság legnagyobb részére jellemző.

Ugyanis, ami a széles néprétegek megfizethetőségi kategóriában van, az valószínűleg ízletes és szépen becsomagolt, de tápanyagok szempontjából nem mindig kielégítő. Sokat beszélnek ugyanis a higiéniai követelményekről, ami valóban nagyon lényeges, de az intenzív mezőgazdaságból származó élelmiszerek Omega 3-6-9 tartalma és ezek aránya ritkán megfelelő.